23.11.15

Nasihat

Mahmut Tuncer

Mahmut Tencer’in dilime pelesenk olmuş eski bir şarkısını paylaşmak istiyorum bu gönderimde. Beynimdeki müzik arşivinin en nadide raflarında muhafaza ettiğim bu eser, yine beynimdeki nevi şahsıma münhasır dj tarafından sair zamanlarda dilime servis ediliyor.

Şarkının sözleri, olmak yada olmamak arasındaki ince çizgiyi konu edinmiş. Lise yıllarımda dinleyip hitlerim arasına girmiş ve sıkıntılı anlarımda gönül lisanıma rehber sıkıntıma yoldaş  olmuş bir şarkı.

“Verilmesi en kolay şey nasihat, alınması en zor şey ibrettir” sözü, her ne kadar nasihatın beyhude olduğunu anlatsada, “Eğer size birisi nasihat veriyorsa, sizi seviyordur” sözünün referansıyla nasihatleri dinleyebiliriz.

"Bütün bu söylediklerimi harfiyen yapınız... Emin olunuz ki sizi buna teşvik eden kimse, tecrube görmüş bir gurbetzededir... O, hayli demler, iğtirap ( gurbete düşme) derdini çekti ve bu ne acıdır bildi..." Bu nasihaler de; Refik Halid Karay'ın Ay Peşinde isimli eserinden... Nasihat ve ikna konusuna ne kadar vurucu bir örnek değil mi?...

İnsanlar öğürtelere karşı kendini neden kapatıyor acaba? Bunun cevabını Hz. Hasan şu şekilde vermiştir...
öğüdün size ulaşmasını engelleyen, gurur perdesidir. Gurur ve bencillik kalkmadıkça öğüt etkili olmaz.
Kalın sağlıcakla...

23 Kasım 2012

Yorum Gönder

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.